Helena JokikokkoTietoa minusta

Tällä hetkellä työskentelen päivisin Kelalla, joten hyvinvointipalveluitani tuotan sivutoimena, lähinnä iltaisin ja viikonloppuisin.

Olen työskennellyt aiemmin useilla eri aloilla, viimeisimpänä 16 vuotta ICT-alalla Oulun kaupungilla, jonka ohessa opiskelin hyvinvointialan eri koulutuksia sekä työskentelin sivutoimisena yrittäjänä.

Monipuolinen liikunta on pääsääntöisesti aina ollut osana elämääni ja olen iloinen, että olen tehnyt intohimostani myös ammatin. Kilpaurheilutaustaakin löytyy aikoinaan ratsastuksen parista.  

Ruuhkavuosiaikoina unohdin oman hyvinvoinnin, sillä illat ja viikonloput menivät pääsääntöisesti lasteni harrastuksien parissa. Liikuin kyllä jollakin tasolla, pyöräilin työmatkat, pelasin jalkapalloa ja kävin satunaisesti kuntosalilla (eniten hyötyliikuntaa), mutta ravintopuoli oli pahasti pielessä, joten sain kerättyä painoakin ihan kiitettävästi. Vuonna 2014 palkkasin itselleni Personal Trainerin puoleksi vuodeksi, jonka avulla pääsin jälleen elämäni kuntoon ja ymmärsin, kuinka suuri osuus terveellisellä ravinnolla on kokonaisvaltaiseen elintapamuutokseen, jaksaa ja kehittyy liikunnassa sekä töissä ja arjessa on energiaa. Hiffasin todellakin sen että liikunta ja terveellinen ravinto on avainasemassa henkisesti ja fyysisesti raskaaseen työhön sekä etenkin istumatyöhön! Tästä innostuneena kävin itsekin Personal Trainer-koulutusputken vuonna 2015 ja halusin alkaa auttamaan myös muita, jotka elävät vastaavanlaisessa tilanteessa.

Minut tunnetaan positiivisena, iloisena, reippaana, empaattisena, mutta sopivan jämäkkänä, kannustavana ja rempseänä persoonana, jolle toisen ihmisen hyvinvointi on avainasemassa. Oman kokemukseni sekä hyvinvointikoulutuksieni kautta ymmärrän elintapamuutoksen vaatimukset sekä kehonhuollon tärkeyden ja sen vuoksi pystyn tukemaan asiakastani jokaisella askeleella kokonaisvaltaisesti, olipa kyseessä ravinto, lihastenhuolto, jalkojen hoito, liikunta tai vaikkapa ripsien/kulmien hoito.

Personal Training -työskentelyssäni sydäntäni lähellä on toiminnallinen harjoittelu, joka harjoittaa kehoa ylläpitämään sinulle merkityksellisiä asioita. Treeni huomioi kehon kaikkia liikkeenhallintajärjestelmiä niin fyysisesti kuin psyykkisestikin, joka toteutetaan kehonpainolla sekä useilla eri välineillä esim. kahvakuulalla, käsipainoilla, kuntopallolla, levypainoilla, TRX-naruilla jne. tähän sopivasti höystettynä porras/mäkitreeniä sekä kuntonyrkkeilyä. Treeneissä huomioidaan aina asiakkaan kuntotaso ja haastavammille liikkeille löytyy helpompi liike.

Ravinto-ohjauksissa pyrin asiakkaiden kanssa pysyviin elintapamuutoksiin sekä terveyttä edistävään painonhallintaan. Ei mitään hetkittäisiä "hihhulidiettejä" tms. Koko perhe ja lähipiiri hyötyy antamistani ohjeista.

Hierojana käytän monipuolisesti eri tekniikoita ja otteita. Hieronnan alussa käytän yleensä aina lihasten esilämmittämiseen lämpöpakkauksia. Hieronnan otteeni ovat ammattimaiset, varmat ja tarkoituksen mukaiset. Sovellan myös muita parhaita hoidon tekniikoita ja hoitomuotoja kuten mm. triggerpistekäsittelyä ja sähköistä kivunhoitomenetelmää TENS-hoitomenetelmää ja lihashuoltovasaraa, liukukuppausta, mobilisoivaa > pitkittäistä sekä poikittaista hierontaa että urheiluhieronta otteilla, fysikaalisia kylmä- ja lämpöhoitoja, aktiivisia ja passiivisia venytyksiä, kinesioteippausta.

Jalkahoitajana hoidan vaativatkin jalat ammattitaidolla. En jätä hoitoja koskaan puolitiehen, vaan hoidan jalat kerralla kuntoon. Jalkahoidon loppuun tehtävä jalkahieronta on ollut todella asiakkaitteni mieleen, sillä hierojan työstäni on tähänkin paljon etua. Esimerkiksi monet plantaarifaskiitti-ongelmat onkin hoidettu jalkahoidon yhteydessä.

Tällä hetkellä oma vapaa-aikani kuluu kuntosali-harjoittelun, jääkiekon, padelin, retkiluistelun, ratsastuksen, lenkkeilyn, pyöräilyn, rullaluistelun sekä kahden pienen koiran parissa. 

Tarjotakseni mahdollisimmin kokonaisvaltaisen, asiakaslähtöisen ja laajan näkemyksen ja hoito- ja valmennusmuodot, opiskelen jatkuvasti lisää ja osallistun ammattitaitoa täydentäville kursseille.

Erikoisosaaminen:

 • Pysyvät elintapamuutokset ja siihen liittyvä motivaatiotyöskentely
 • Terveyttä edistävä painonpudotus ja painonhallinta
 • Kiinteytyminen, voimaharjoittelu, toiminnallinen harjoittelu, liikkuvuuden parantaminen
 • Monipuoliset yhdistelmähoidot ja hoitotekniikat

Hyvinvointialan koulutukset:

 • Padel-liiton ohjaajakoulutus (1 taso)
 • Jalkojenhoidon AT 2019 (TAKK)
 • Perinteinen jäsenkorjaus alk. 2019 - opiskelijahoidot
 • Koulutettu hieroja 2016 (OAKK) - kivunhoidon erikoistuminen
 • Personal Trainer, Ravintovalmentaja 2015 (Trainer4you)

Muut koulutukset:

 • Datanomi 2004 (OSAO)
 • Tietojenkäsittelyn ammattitutkinto 2001 (OSAO)
 • Pukineiden valmistaja 1991 (OSAO)

Millaista palvelua laitetaan?

Luo kotisivut ilmaiseksi!